Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

5 εφαρμογές αναζήτησης εικόνων

Να την πω την αμαρτία μου· παρότι οι Εικόνες Google τείνουν να είναι το προεπιλεγμένο εργαλείο αναζήτησης εικόνων για μαθητές και ενήλικες (που δεν έχουν δει καλύτερες επιλογές), απέχουν πολύ από το να είναι μια λειτουργική εφαρμογή για την αναζήτηση εικόνων, πολύ περισσότερο που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι οι εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα για εκπαιδευτική χρήση. Εντάξει, το περιβάλλον είναι βολικό, αλλά δεν είναι το καλύτερο μέρος για τους μαθητές να βρουν εικόνες που είναι δημόσιες ή εικόνες που έχουν επισημανθεί με άδεια Creative Commons. Παρακάτω παρουσιάζω πέντε επιλογές, που -κατά τη γνώμη μου- είναι καλύτερες.

Unsplash

Το Unsplash προσφέρει μια τεράστια βιβλιοθήκη εικόνων που είτε διατίθενται ελεύθερα είτε έχουν άδεια Creative Common. Εάν εσείς ή οι μαθητές σας χρησιμοποιείτε τις Παρουσιάσεις Google, το πρόσθετο Unsplash για τις Παρουσιάσεις Google καθιστά εύκολη την γρήγορη λήψη εικόνων από το Unsplash και την προσθήκη στις διαφάνειές σας. Η συλλογή του είναι τεράστια και μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές εικόνες για κάθε χρήση.

Pixabay

Το Pixabay είναι συνήθως η δική μου επιλογή για να βρω και να κατεβάσω ποιοτικές εικόνες που διατίθενται ελεύθερα. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Pixabay χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά ή απλά να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη εικόνων. Όταν βρείτε μια εικόνα μπορείτε να την κατεβάσετε στο μέγεθος που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες δεν χρειάζεται να εισάγουν έναν κωδικό captcha για λήψη εικόνων. Οι χρήστες που δεν εγγραφούν μπορούν να κατεβάσουν εικόνες, αλλά πρέπει να εισάγουν έναν κωδικό captcha πριν από τη λήψη κάθε εικόνας.

Flickr Τhe Commons

Το The Commons του Flickr φιλοξενεί εικόνες από βιβλιοθήκες και μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να αναζητήσετε το Commons ανά θέμα ή αναζητώντας έναν συγκεκριμένο τύπο εικόνας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια του μεγάλου αποθετηρίου, πολύ χρήσιμη για την εκπαίδευση, καθώς το υλικό είναι και πολύ φροντισμένο και εξαιρετικά καλά οργανωμένο.

PikWizard

Το PikWizard είναι ένας ιστότοπος που προσφέρει χιλιάδες εικόνες υψηλής ποιότητας που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε δωρεάν. Το PikWizard παρέχει σαφείς οδηγίες για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε εικόνα που βρίσκετε στον ιστότοπο. Θα βρείτε αυτές τις οδηγίες που δημοσιεύονται στα δεξιά οποιασδήποτε εικόνας που επιλέγετε από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Photos for Class

Το Photos for Class είναι ένας ιστότοπος που βοηθά τους μαθητές να βρουν εικόνες με άδεια Creative Commons. Οι εικόνες που μεταφορτώνονται από το Photos for Class έρχονται με πληροφορίες ενσωματωμένες στο υποσέλιδο της εικόνας για τα τις άδειες χρήσης και τα άλλα μεταδεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου