Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

5 εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας


Είστε άσσος στο Photoshop; Χειρίζεστε το Gimp με την ευκολία ενός επαγγελματία; Τότε αυτή η ανάρτηση δεν είναι για σας! Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές σας με τον τρόπο που το κάνατε ως τώρα. Είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα σας δικαιώνει πάντα.
Αυτή η ανάρτηση είναι για μας τους "άλλους", που συχνά-πυκνά χρειαζόμαστε μια εφαρμογή για να τροποποιήσουμε μια εικόνα και να την ενσωματώσουμε στο ιστολόγιο ή το site μας, να επεξεργαστούμε -με απλό τρόπο- μια εικόνα για να την ενσωματώσουμε σε μια εκπαιδευτική εφαρμογή ή να διορθώσουμε μια φωτογραφία που θα ήταν καταπληκτική αν δεν ήταν στραβός ο ορίζοντας πίσω από το θέμα μας. 
Ομολογώ ότι προσωπικά χρησιμοποιώ το photoshop, συχνά καταχρηστικά! Συνεχίζουν να μου αρέσουν οι ατέλειωτες δυνατότητες, ο απόλυτος έλεγχος στο τελικό αποτέλεσμα, το 3d, η δυνατότητα δημιουργίας animated gif και τόσα άλλα, αλλά συχνά αισθάνομαι ότι χρησιμοποιώ τεθωρακισμένο για να πάω στο σούπερ μάρκετ, τη στιγμή που "εκεί έξω" υπάρχουν δεκάδες δωρεάν εφαρμογές για την επεξεργασία εικόνων, εύκολες στη χρήση και ιδιαίτερα αποτελεσματικές, οι οποίες έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι προσβάσιμες από οποιοδήποτε υπολογιστή, οποιαδήποτε στιγμή.
Παρακάτω διάλεξα 5 δωρεάν δικτυακές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας. Δεν είναι όλες ίδιες. Άλλες είναι πιο πλούσιες σε δυνατότητες, άλλες είναι προσανατολισμένες σε πιο "ειδικές" χρήσεις. Επιλέξτε αυτή που κάθε φορά χρειάζεστε, αλλά δώστε σε όλες μια (τουλάχιστον) ευκαιρία. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

1. Pixlr

Η δική μου επιλογή! Το Pixlr διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό εργαλείων δημιουργίας και επεξεργασίας εικόνων ανάμεσα στα οποία διαδικτυακά εργαλεία επεξεργασίας εικόνας καθώς και εργαλεία επεξεργασίας εικόνας για χρήση σε κινητά τηλέφωνα Android και σε iPhone. Το Pixlr διαθέτει επίσης επεκτάσεις για τον Firefox και τον Chrome για τη δημιουργία screenshots (ο Σαραντάκος τις λέει οθονιές· μου αρέσει!). Ο Pixlr Editor είναι το πιο πλήρες εργαλείο δημιουργίας και επεξεργασίας εικόνων της Pixlr. Μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια από το μηδέν χρησιμοποιώντας τα μολύβια και τα εργαλεία χρωματισμού που παρέχουν. Ο επεξεργαστής Pixlr έχει επίσης επιλογές για τη μεταφόρτωση εικόνων ή την εισαγωγή εικόνων από άλλες δικτυακές διευθύνσεις. Η επιλογή των εργαλείων δημιουργίας και επεξεργασίας είναι τεράστια. Υπάρχουν επιλογές για την δημιουργία εικόνων πολλαπλών επιπέδων, δεκάδες ρυθμίσεις φίλτρων και, φυσικά, εργαλεία για την περικοπή και αλλαγή μεγέθους εικόνων. Οι εικόνες σας μπορούν να αποθηκευτούν στον υπολογιστή σας ή να τις στείλετε στο Flickr, Picassa, Facebook ή μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε έναν λογαριασμό Pixlr. Θα το ξέχναγα· μιλάει ελληνικά!

2. Quick Picture Tools

Το Quick Picture Tools είναι μια δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει δώδεκα εργαλεία για την επεξεργασία και τη βελτίωση των φωτογραφιών σας. Ορισμένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι η περικοπή εικόνων, ο συνδυασμός εικόνων, η προσθήκη κειμένου σε εικόνες. Κάθε ένα από τα εργαλεία παρέχει τη δυνατότητα αλλαγής μεγέθους των εικόνων και προσαρμογής της συνολικής ποιότητας της αρχικής σας εικόνας προτού την χρησιμοποιήσετε για κολάζ, ημερολόγιο ή μίνι αφίσα.

3. Photovisi

Το Photovisi είναι μια δωρεάν online υπηρεσία επεξεργασίας φωτογραφιών. Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία, μεταφορτώστε μια φωτογραφία και επιλέξτε ένα εφέ που θέλετε να προσθέσετε σε αυτήν. Το Picfull προσφέρει δεκαοκτώ βασικές σειρές αποτελεσμάτων. Αφού επιλέξετε ένα εφέ, μπορείτε να το προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Όταν ολοκληρώσετε την αλλαγή της φωτογραφίας σας, μπορείτε να την κατεβάσετε ή να την μοιραστείτε μέσω Twitter, Facebook ή email.
Πολύχρωμο, παιχνιδιάρικο και χαριτωμένο το Photovisi μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ημερολογίων τάξης, κολάζ και αφισών. Αξιοπρόσεκτο και προσανατολισμένο στην ευκολία, αρέσει στα παιδιά όλων των ηλικιών!

4.Cropp.me

Το Cropp.me είναι ένα πολύ απλό εργαλείο ιστού για τη γρήγορη περικοπή των εικόνων σας. Το Cropp.me είναι λίγο διαφορετικό από πολλές αντίστοιχες υπηρεσίες. Αυτό που κάνει το Cropp.me διαφορετικό είναι η έξυπνη επιλογή αυτόματης περικοπής. Αν επιλέξετε αυτή την επιλογή, το Cropp.me θα ανιχνεύσει αυτόματα το σημείο εστίασης των εικόνων σας και θα την αναλύσει ανάλογα. Το Cropp.me σάς επιτρέπει να μεταφορτώσετε και να προβάλλετε έως και πέντε εικόνες την ίδια στιγμή. Μπορείτε να περικόψετε τις εικόνες σας σε ένα από τα εννέα προκαθορισμένα μεγέθη ή μπορείτε να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο μέγεθος.

5. Fotor

Το Fotor είναι ένα δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας εικόνας που διατίθεται ως δικτυακή υπηρεσία, αλλά και ως εφαρμογή για υπολογιστές Mac και Windows, ως εφαρμογή iPad, ως εφαρμογή Android και ως εφαρμογή για τα Windows. Το Fotor μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς τη δημιουργία λογαριασμού. Με το Fotor μπορείτε να περικόψετε εικόνες, να εφαρμόσετε φίλτρα, να προσθέσετε πλαίσια εικόνων, να εισαγάγετε εικόνες clip art, να προσθέσετε κείμενο και να δημιουργήσετε κολάζ. Όλη η εργασία σας μπορεί να αποθηκευτεί στον υπολογιστή ή την κινητή σας συσκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου