Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ενσωμάτωση παρουσίασης στο blog



Όταν θέλετε να μοιραστείτε μια παρουσίαση ή μια παρουσίαση φωτογραφιών με τους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους ή τους μαθητές σας, αποθηκεύστε την στο OneDrive και στη συνέχεια μπορείτε να την ενσωματώσετε σε μια ιστοσελίδα ή ένα blog.
Click Share and then click Embed
Ο κώδικας ενσωμάτωσης που χρειάζεστε πρέπει να αποκτηθεί από το PowerPoint Online, καθώς δεν είναι διαθέσιμος από τις εκδόσεις PC ή Mac του PowerPoint. Να πώς:
  1. Αποθηκεύστε την παρουσίασή σας στο OneDrive.com. (Η αποθήκευση της παρουσίασης σε δημόσιο φάκελο στο διαδίκτυο είναι αυτό που σας επιτρέπει να την ενσωματώσετε σε μια ιστοσελίδα.). 
  2. Ανοίξτε την παρουσίασή σας στο PowerPoint Online. Στην καρτέλα Αρχείο της γραμμής εργαλείων, κάντε κλικ στην επιλογή Κοινή χρήση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ενσωμάτωση.
  3. Για να δημιουργήσετε τον κώδικα HTML για να ενσωματώσετε το αρχείο σας στην ιστοσελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία  κώδικα HTML.
  4. Στο πλαίσιο Embed (Ενσωμάτωση), στην περιοχή Dimensions (Διαστάσεις), επιλέξτε τις σωστές διαστάσεις για το blog ή την ιστοσελίδα.
  5. Κάντε δεξιό κλικ στον κώδικα, κάντε κλικ στην επιλογή Αντιγραφή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο.
  6. Θα χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κώδικα ενσωμάτωσης στην επόμενη διαδικασία. Μπορεί αν θέλετε να το επικολλήσετε κάπου, όπως το Notepad, έτσι ώστε να μην το χάσετε.
  7. Επικολλήστε τον κώδικα στην καρτέλα HTML της ανάρτησής σας, στο σημείο που θέλετε να εμφανίζεται η παρουσίαση και ...τελειώσατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου