Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Οδηγός δημιουργίας παρουσιάσεων με το Prezi (3/3)

Παρουσίαση με το Prezi

Είτε έχετε τελειώσει το prezi σας είτε θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση ενώ εργάζεστε σε αυτό, το Prezi προσφέρει εύκολη πρόσβαση και πλοήγηση. Όσο δημιουργούσατε το prezi σας, χρησιμοποιούσατε το Edit mode (Κατάσταση Επεξεργασίας). Σε αυτή την ενότητα, θα δούμε πώς να ανοίξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία Present mode (Κατάσταση Παρουσίασης). Στη λειτουργία Present mode (Κατάσταση Παρουσίασης), όλα τα μενού και τα εργαλεία από τη λειτουργία Επεξεργασίας θα "φύγουν",  αφήνοντας μόνο τα πλαίσια που έχετε δημιουργήσει.

Μετάβαση από τη λειτουργία Edit mode (Κατάσταση Επεξεργασίας) σε λειτουργία Present mode (Κατάσταση Παρουσίασης)

Εάν εργάζεστε σε ένα prezi και θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση του τρόπου εμφάνισής του, απλά πατήστε το κουμπί Present (Παρουσίαση) στην πάνω γραμμή εργαλείων.

Αυτό θα ανοίξει το prezi στη λειτουργία Present. Μπορείτε να εναλλάσσετε τα πλαίσιά σας και να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση από τις περιοχές της επιλογής σας. Για να επιστρέψετε στο Edit mode (Κατάσταση Επεξεργασίας), απλά πατήστε το πλήκτρο Escape.

Άνοιγμα σε Present mode (Κατάσταση Παρουσίασης) από το Dashboard (πίνακα ελέγχου) του Prezi

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το prezi από το ταμπλό Prezi χωρίς να χρειάζεται να εισέλθετε στη λειτουργία Επεξεργασία.
1. Από τον πίνακα ελέγχου, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το prezi που θέλετε να ανοίξετε στη λειτουργία Present (Κατάσταση Παρουσίασης). Κάντε κλικ στο κουμπί Present (παρουσίαση).

2. Αυτό θα ανοίξει το prezi σε μια νέα καρτέλα.

3. Μπορείτε να την παρουσιάσετε από την καρτέλα ως έχει ή μπορείτε να την παρουσιάσετε σε προβολή πλήρους οθόνης κάνοντας κλικ στο πλήκτρο πλήρους οθόνης στην κάτω δεξιά γωνία του prezi σας.

4. Το prezi θα εισέλθει στη λειτουργία πλήρους οθόνης. Πατήστε το πλήκτρο Escape για να επιστρέψετε.

Πλοήγηση σε λειτουργία Present mode (Κατάσταση Παρουσίασης)

Ενώ βρίσκεστε στη λειτουργία Present mode (Κατάσταση Παρουσίασης), υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μετακινηθείτε μεταξύ πλαισίων και να περιηγηθείτε στο prezi σας:
  • Κάνοντας κλικ στα βέλη εμπρός και πίσω: Υπάρχουν δύο βέλη στο κάτω μέρος της οθόνης. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτά τα βέλη για να μεταβείτε μπρος και πίσω στο "μονοπάτι" που δημιουργήσατε στο prezi σας.


  • Πατώντας τα βέλη εμπρός και πίσω του πληκτρολογίου: Μπορείτε να πλοηγηθείτε κατά μήκος της διαδρομής του prezi όπως στην παραπάνω μέθοδο πατώντας τα πλήκτρα βέλους του πληκτρολογίου σας.
  • Κάνοντας κλικ στο σημείο που θέλετε να προβάλετε: Μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε αντικείμενο για μεγέθυνση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε κενό χώρο για να το σμικρύνετε ξανά.
  • Χρήση των κουμπιών Home (Αρχική) και Zoom (Εστίαση): Το μενού που περιέχει τα κουμπιά Home (Αρχική) και ζουμ κρύβεται αυτόματα, αλλά το μενού θα εμφανιστεί αν μετακινήσετε το ποντίκι σας στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Αυτό το μενού θα σας επιτρέψει να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση, ενώ κάνοντας κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα θα σμικρύνετε για να δείτε ολόκληρο τον καμβά σας.

Για να εξασκηθείτε στην πλοήγηση στη λειτουργία Present mode (Κατάσταση Παρουσίασης)", πειραματιστείτε με το prezi παρακάτω.

Παρουσίαση σε κινητή συσκευή

Αν βρίσκεστε εν κινήσει και θέλετε να μοιραστείτε ή να προβάλετε το prezi σας από μια κινητή συσκευή, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Prezi με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της συσκευής σας. Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή Prezi Viewer διαθέσιμη για iOS και Android.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κινητή συσκευή σας ως τηλεχειριστήριο για να παρουσιάσετε το prezi σας. Χρησιμοποιώντας μια κινητή συσκευή, δεν θα κολλήσετε πίσω από έναν υπολογιστή, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής σας. Θα έχετε περισσότερη κινητικότητα και θα μπορείτε να βλέπετε την παρουσίασή σας με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το κοινό σας. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο εάν διαθέτετε λογαριασμό Pro.
Οδηγός δημιουργίας παρουσιάσεων με το Prezi (1/3)
Οδηγός δημιουργίας παρουσιάσεων με το Prezi (2/3)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου